Acțiune de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice

Inspecţia Muncii derulează în perioada 04.12.2023 – 05.01.2024, o acţiune naţională de verificare a modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice.

Articolele pirotehnice îşi găsesc o largă aplicabilitate cu ocazia diferitelor evenimente şi festivităţi, fapt ce a făcut pe plan mondial să apară tot mai multe firme producătoare. Urmare a cerinţelor de pe piaţă, gama de produse este diversificată şi în continuă creştere. Articolele pirotehnice fac parte din categoria produselor periculoase şi având în vedere natura încărcăturilor fac obiectul legislaţiei privind regimul materiilor explozive.

Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute anii anteriori în ţară şi străinătate care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite.

Având în vedere cele arătate, se impune efectuarea de controale la toţi deţinătorii de astfel de articole, pentru a se verifica dacă:

OBIECTIVELE ACŢIUNII

Identificarea şi verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare.

Acţiunea se va desfăşura pe parcursul perioadei  04.12.2023 – 05.01.2024.

Exit mobile version