Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri brăileni. Au fost efectuate 220 de testări cu aparatul etilotest/etilometru și drugtest

În seara de joi spre vineri, în intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii rutieri brăileni au desfășurat acțiuni preventiv-reactive pentru verificarea conducătorilor auto cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, dar și pentru conștientizarea acestora referitor la riscurile la care se expun în momentul în care conduc vehicule sub influența unor astfel de substanțe.

În cadrul acțiunilor desfășurate pe raza întregului județ au fost utilizate aparatele etilotest, etilometru și drugtest.

De asemenea, la acțiuni au participat și specialiști din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila, care au aplicat conducătorilor auto care și-au dat acordul, chestionare specifice pentru realizarea unui studiu în privința consumului de substanțe psihoactive, oferind totodată recomandări preventive cu privire la riscurile consumului de substanțe.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute două permise de conducere pentru alte abateri prevăzute de O.U.G. nr 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și au fost efectuate 220 de testări cu aparatul etilotest/etilometru și drugtest.

Exit mobile version