Actualitate

Acțiune caritabilă organizată de Școala gimnazială Surdila Greci

Acțiune caritabilă organizată de Școala gimnazială Surdila Greci

Patronul spiritual al Școlii Gimnaziale Surdila Greci este Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor. Așă că pe 6 decembrie a fost ziua școlii din comuna aflată la granița cu județul Buzău.

Anul 2020, un an atipic pentru toată lumea, care a dat peste cap viața multora, a transformat activitățile noastre de ziua școlii într-o activitate care s-a desfășurat doar on-line dar care a avut atât de multă emoție și dăruire ca și cum am fi fost acolo cu toții.

Preșcolarii de la Grădinițele Surdila Greci, Horia și Făurei Sat au început primii activitățile transmițând atât școlii cât și Patronului spiritual al școlii, Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, câteva desene sugestive. Au trimis scrisoarea către Moș Nicolae, au colorat și au umplut ghetuțele, au realizat ornamente de pom din materiale reciclabile.

Elevii din ciclul primar au preluat ștafeta și au pregătit și ei scrisoarea către Moș Nicolae și și-au aranjat ghetuțele (cei din clasa simultană CP+2) dar și niște emoționante și superbe felicitări pentru draga lor școală (cei din clasa simultană 1+3+4).

Menționăm că activitiățile s-au desfășurat pe tot parcursul week-end-ului trecut și au culminat luni, 7 decembrie 2020, cu activitatea on-line pe classroom a elevilor de gimnaziu care a constat în prezentarea Legendei lui Moș Nicolae, un power point realizat de elevi, poezii și compuneri cu gânduri pentru școala mea, prezentări power point Amintiri frumoase cu școala mea, cea mai frumoasă poză cu școala mea și rezolvarea on line a unui rebus.

Feedbackul activității a fost monitorizat cu un mentimeter. Pe parcursul week-end-ului, la sugestia unor părinți și elevi, am organizat virtual, tradiționalul nostru Târg de produse culinare bio. După cum poate vă amintiți, în fiecare an de ziua școlii s-a organizat un Târg de produse culinare și cu banii strânși am făcut diverse acțiuni caritabile în care s-a donat pentru Cristi, pentru familii nevoiașe din sat.

”Am achiziționat o mașină de spălat pentru o familie cu 5 copii, am cumpărat fructe și dulciuri pentru 15 familii cu cel puțin 3 copii din comună, am donat pungi cu alimente bătrânilor din sat, etc. Imaginile cu produsele culinare realizate de copii împreună cu părinții au fost postate pe grupul de facebook al elevilor școlii și se licitează, desigur doar virtual, pentru produse prin like-uri. Elevii actuali dar și foști, cadrele didactice actuale sau anterioare au fost provocate să își lase gândurile pentru școala lor pe un padlet” a spus Iulia Olguța Vuțino, directorul școlii din Surdila Greci.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •