A XIII-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism „Proilavia” Brăila, vă invită, vineri, 24 mai 2024, la cea de a XIII-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”. Manifestarea se va desfășura în aer liber, în curtea imobilului din strada Oituz nr.5 (fosta casă a armatorului grec Ianis Matukis), din Piața Poligon, începând cu ora 18:00. Manifestarea reunește tineri din Brăila care doresc să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk.

Concursul, structurat pe două categorii de vârstă, 9-14 ani și 15-25 de ani, propune participanților interpretarea a două piese, la alegere, fie din repertoriul național și internațional, fie din repertoriul personal.

În cadrul acestei ediţii, prestațiile concurenților înscriși în competiție vor fi analizate de un juriu format din Gabriel Lâlă, președintele Asociației Clubul de Turism “Proilavia”, Armanda Filipine, ziarist la jurnalul de cultură și informație “Brăila Chirei”, Iulia Adelina Mihai, profesor la Școala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu” și preot profesor Ioan Păvăloiu, dirijorul Corului Bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila.

Premierea câștigătorilor va avea loc, sâmbătă, 25 mai 2024, cu începere de la ora 18.30, în cadrul unei Gale a Laureaților, care va include, la final, un recital al Dianei Popa, câștigătoarea a XII-a a Festivalului „Seară de Mai”, din anul 2023. Câștigătorii fiecărei categorii vor primi diplome și premii constând în instrumente muzicale. Marele premiu este o chitară electro-acustică Ibanez.

Exit mobile version