A treia victorie consecutivă pentru Dacia Unirea Brăila în actualul sezon de Liga a 3-a

Marți, 12 septembrie, de la ora 17.00, pe stadionul Municipal, Dacia Unirea Brăila a întâlnit pe ACS Hamangia Baia, într-un meci restanță, contând pentru etapa I din seria a II-a a Ligii a 3-a. Echipa brăileană, pregătită de Adrian Baldovin și Marian Samuilă, s-a impus cu scorul de 5-1 (1-1) și este pe locul 3 în serie, cu 9 puncte și golaveraj 10-3.

Brăila a avut o primă ocazie de a deschide scorul în minutul 3, când Robu a scăpat singur cu portarul, dar șutul său a fost deviat de portarul oaspeților în corner. În minutul 20 Christopher Amaechi a executat un corner de pe dreapta, dar lovitura de cap a lui Amara Toure, din 7 metri, a trecut puțin pe lângă poarta oaspeților. Patru minute mai târziu Amaechi a scăpat spre poarta apărată de Mirică, dar a fost ajuns din urmă de fundașii de la Hamangia și șutul său a fost blocat de unul dintre aceștia. În minutul 26 Robu a reluat din foarfecă pe spate, de la 9 metri, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 30 Amaechi a centrat de pe dreapta, pentru Robu, dar acesta a fost deposedat la 7 metri de poartă.

În minutul 32 Sava a pătruns în careu, în lateral dreapta, și a centrat în fața porții pentru Vali Robu, care a trimis în poartă din 7 metri, 1-0.

Peste doar 6 minute, la o fază de atac a oaspeților care nu anunța nimic, mingea a ajuns în careu la Vasile Carabuz, care a șutat din vole, sub transversala porții apărate de Moisoiu, 1-1 din minutul 38.

În minutul 44 Carabuz și-a încercat din nou norocul, la o lovitură liberă de la 30 de metri, dar a trimis peste poarta brăileană. Un minut mai târziu Amara Toure a șutat de la 18 metri, dar a făcut-o slab și portarul Mirică a reținut. La ultima fază din prima repriză răileanu a șutat defectuos de la 20 de metri și mingea nu a găsit cadrul porții oaspeților, astfel că la pauză scorul a fost 1-1, după o repriză dominată clar de Dacia Unirea Brăila.

Repriza a doua a început cu o nouă ratare a lui Robu, care în minutul 49 a scăpat singur cu portarul, dar a scăpat mingea de sub control și aceasta a ieșit în aut de poartă.

În minutul 51 Christopher Amaechi a pătruns pe partea stângă și a trimis la 9 metri, lateral stânga, în careu, lui Vali Robu, care a șutat din prima și a trimis mingea în poarta oaspeților, 2-1.

În minutul 54 Atache Eloh a centrat de pe stânga, în careu, iar Ghiță a reluat pe spate, de la 12 metri, dar mingea a trecut peste poartă. Un minut mai târziu Ghiță a deviat cu călcâiul o minge pentru Vali Robu, iar căpitanul brăilenilor a intrat în careu însă a fost blocat de un fundaș al oaspeților.

În minutul 62, la o acțiune pe partea stângă, Robu a trimis mingea în mijlocul careului, iar Adrian Ghiță a șutat la poartă și a marcat pentru 3-1.

În minutul 68 Mendez a executat un corner și mingea a ajuns la robu, în colțul careului de 16 metri, lateral dreapta, de unde a înaintat doi metri și a șutat pe lângă portar, la colțul lung, 4-1.

În minutul 73 Ghiță a scăpat pe partea dreaptă și a avansat până în careu, dar șutul său de la 14 metri a trecut pe lângă poartă. Un minut mai târziu Mendez a șutat din afara careului, dar portarul Mirică a respins în lateral. Faza a continuat și s-a încheiat cu un șut din lateral dreapta a lui Sava, dar în plasa laterală. În minutul 82 Sandu a șutat la poartă, Moisoiu a deviat ușor și mingea s-a dus în transversală, apoi a revenit în teren și fundașii gazdelor au respins.

În minutul 90+4 la o lovitură liberă de la 20 de metri Eloh a șutat în bară, mingea a revenit în teren și Altay Kayalik a trimis-o în poarta lui Bardan, 5-1.

Dacia Unirea Brăila: Moisoiu – Sava, Gomez, Israel, Eloh – Boroșu (min. 52 Ghiță), Mendez, Amaechi (min. 76 Al. Duțu), Răileanu (min. 76 Altay Kayalik) – V. Robu (min. 83 Kolade), Toure (min. 83 Koko Dedan).

În etapa a 4-a, sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 17.00, Dacia Unirea Brăila va juca în deplasare, la Voința Limpeziș.

Exit mobile version