A fost semnat protocolul de colaborare între Brăila și Galați pentru construirea Aeroportului Regional

Președinții Consiliilor Județene Brăila și Galați au semnat astăzi protocolul de colaborare în vederea realizării obiectivului „Aeroport Regional Brăila-Galați”.

Cei doi președinți și-au dat mâna pentru a risipi zvonurile privind orgoliile dintre cele două județe, astfel încât, împreună, să facă tot ceea ce se poate pentru a construi acest aeroport internațional, unul pe cu dublă funcțiune, de călători și de mărfuri (cargo).

Într-o primă fază, una care va debuta cât mai curând, vor demara procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate și a tuturor expertizelor tehnice necesare – de vânt, de precipitații, număr de ore de ceață, număr de ore de soare, structura solului și altele, iar în paralel vor face demersurile necesare pentru finanțarea acestei investiții extrem de importantă pentru dezvoltarea regiunii.

Documentația tehnico-economică a acestui obiectiv de investiții, precum și toate documentele premergătoare execuției acestuia vor fi realizate pe baza acestui protocol de colaborare, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de interes strategic în zona de Est și Sud, din care fac parte consiliile județene din Galați, Brăila, Călărași și Ialomița.

Există deja studii care arată că acest aeroport ar deservi nu doar Galațiul și Brăila, ci și Focșaniul, o parte din județul Vaslui și localitățile de graniță din Republica Moldova. Acest obiectiv de investiții este inclus în Master Planul General de Transport al României.

Exit mobile version