A fost infiintata Asociatia Pescarilor Sportivi Braila

A fost infiintata Asociatia Pescarilor Sportivi Braila
A fost infiintata Asociatia Pescarilor Sportivi Braila

Saptamana trecuta s-a infiintat Asociatiei Pescarilor Sportivi Braila, organizatie non-guvernamentala, apolitica, neafiliata vreunei alte structuri existente. Asociatia este fondata de 32 de membri fondatori, in randul carora se regasesc pescari de competitie sportiva si alti pasionati ai pescuitului sportiv din Braila.

Scopul fundamental al Asociatiei este incurajarea practicarii pescuitului sportiv ca hobby in conditii civilizate si cu respectarea legii, militand impotriva braconajului piscicol in bazinele naturale si promovand initiative legislative de protejare a resurselor acvatice.

Realizarea acestui scop va fi urmarita prin indeplinirea unor obiective, printre care actiuni de voluntariat de protejare a mediului si de cointeresare a autoritatilor responsabile, prin demersuri de sensibilizare a acestora dar si prin mediatizare in presa scrisa si mediul online, in conditiile legii. De asemenea, obtinerea prin concesiune/inchiriere de la autoritatile administrative sau prin protocoale/conventii cu balti private, a dreptului de a pescui pentru membrii Asociatiei si organizarea de concursuri cu participare interna si intemationala.

[quote]Infiintarea Asociatiei este o idee mai veche a grupului nostru de pescari, care a prins contur in mod natural, urmare a braconajului excesiv si a altor situatii care ameninta acest frumos sport[/quote], a declara Vasile Nitu, presedintele Asociatiei.

Acesta a mai precizat că Asociatia Pescarilor Sportivi din Braila va avea legaturi cu organizatii similare din tara si strainatate si vor organiza cursuri de initiere in pescuit pentru copii si tineret si de asemenea concursuri de pescuit. Nitu a mai spus ca membrii asociatiei vor face tot ce depinde de ei ca sa apare pescuitul sportiv si drepturile practicantilor acestuia.

[quote]Facem o invitatie publica tuturor celor care vor sa ne sprijine, autoritati, mass-media, pasionati ai pescuitului, sa ni se alature pentru ca numai impreuna, facand eforturi concrete, putem cu adevarat sa facem ca aceasta initiativa sa aiba finalitate![/quote], este apelul lansat de presedintele Asociatiei Pescarilor Sportivi Braila.

Exit mobile version