A doua piesă din cadrul TMF Festival este “ASTA-I TINEREŢEA NOSTRĂ”

Sâmbătă, 27 iunie a.c., de la ora 20.30, pe scena exterioară de pe strada Mihai Eminescu, iubitorii teatrului sunt invitați să vizioneze piesa “ASTA-I TINEREŢEA NOSTRĂ” de Kenneth Lonergan, regia şi traducerea Radu Iacoban. Spectacolul durează o oră și 50 de minute fără pauză și a avut premierea la teatrul brăilean în luna ianuarie a acestui an.

TMF Festival se va desfășura în perioada 20 iunie – 12 septembrie 2020 în aer liber, pe scena care se montează pe strada Mihai Eminescu, la intersecția cu strada Mihail Sebastian. Spectacolul inaugural va fi ”Regele gol”, pe 20 iunie de la ora 20.30, dar pentru care locurile au fost epuizate. Pentru spectacolul “ASTA-I TINEREŢEA NOSTRĂ” invitațiile se obțin de la Agenția teatrului.

“Am avut şansa să îl cunosc pe Kenneth Lonergan – autorul, nu persoana – într-o librărie mică din New York. Eram acolo cu o echipă de oameni talentaţi selectaţi de Andrei Şerban în cadrul Academiei Itinerante care îi poartă numele, coordonaţi fiind de Corina Şuteu.
Şi răsfoind în librăria asta tot felul de texte, care mai de care mai dramatice sau comice sau contemporane, am dat cu cuochii de «Asta-i Tinereţea noastră» sau «This is Our Youth», ca să fiu mai sincer şi precis. Mi-am zis: Uite un text cu tineri, dar nu numai pentru tineri. O comedie care nu e doar comedie şi nişte situaţii «cărnoase» pentru actori.. ….
Şi iată că acum, după cinci ani, soarta îmi surâde din nou şi pot să îl montez într-un teatru drag mie aşa cum e Teatrul Maria Filloti. Cu cei doi actori proaspăt veniţi în echipa teatrului – Nicholas Caţianis şi Blanca Doba – şi cu un actor – Ciprian Chiricheş – care să sperăm că va debuta la fel de în forţă cum o vor face şi cei doi.
Împreună cu scenograful Tudor Prodan şi cu light designer-ul Bogdan Gheorghiu – cu care am colaborat atât de frumos în teatru la producţia anterioară cu «Cântăreaţa Cheală», ne pornim iar la drum conştineţi fiind că: Va fi altfel.
Va fi nou. Va fi pentru un public tânăr şi nu numai. Va aduce un aer de prospeţime ca de cele mai multe ori!”, subliniază regizorul Radu Iacoban.

Exit mobile version