350 km pana la Odesa

Victor Ponta

Ştiam că Ponta este un ageamiu! Ştiam şi am demonstrat ca PSD-ul este forţa politică românească pro-Rusia şi că a facilitat Gazpromului fel de fel de afaceri contrare interesului de securitate naţională.

Scandalul Ponta vs Rusia (vezi Rogozin), însă, mi se pare de neiertat. Si glumele basesciene făcute la adresa lui Ponta războinicul nu trebuiau să apară. Însă Rogozin şi Rusia nu uită! Declaraţia de la Moscova este gravă: “Vedeţi voi!”

Nu înţeleg cine îl sfătuieşte pe primul ministru în problema relaţiilor internaţionale! Schimbarea de discurs, impredictibilă de altfel, este una dintre cele mai dăunatoare: şi pentru aliaţi, şi pentru duşmani. (Aici avem dilema: aliaţii sunt NATO sau Rusia, căreia i s-a permis achiziţionarea de benzinării şi a unei bucăţi din Portul Constanţa imediat după preluarea puterii de către USL-ul decedat azi, continat de PSD?)

Ce este de făcut atunci când avem în fruntea ţării un habarnist duplicitar? Normal ar trebui demis de către Parlament! Care Parlament, s-ar întreba unii? Acela dominat de o majoritate guvernamentală? Acela dominat de alţi habarnişti incolori şi inodori, preocupati doar de pupat clanţele cabinetelor de şefi? Există câteva voci care cer demiterea lui Ponta. Dar ele se pricep la a cântări gravitatea greşelilor din politica externă românească? Şi dacă se pricep, tot degeaba, deoarece sunt decredibilizate de tot felul de istorii trecute, de inactivitatea prezentă, de lipsa de profesionişti în aparatele de partid! Societatea civilă să ia atitudine? Care este aceea? Şi ea este distrusă de politicieni prin decredibilizare.

Atunci cine? Noi, cei care mergem la vot? Ar fi o şansă să altoim PSD-ul la apropiatele alegeri pentru Parlamentul European şi poate se deşteaptă şi clasa politică. Din păcate este puţin probabil, deoarece, la vot, vor merge numai reţelele electorale ale partidelor, electoratul dur şi captiv la nimicnicia unor găleţi şau a câtorva zeci de lei. Electoratul, care habar nu are că la două sute de kilometri de Brăila se întâmplă lucruri urâte (şi aici mă refer la Transnistria şi Odesa – 350 km) …

Exit mobile version