Liberalii s-au opus creșterii tarifului pentru activitățile din cadrul serviciului de salubrizare al Municipiului Brăila

Marți, 31 ianuarie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal, cu 40 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. La ședință au fost prezenți fizic 25 de consilieri, consiliera PMP Daniela Rădulescu a participat online, iar consilierul PSD, Sorin Boșneag a lipsit motivat.

La punctul 16 de pe ordinea de zi, consilierul PNL Florin Gheorghiță a avut o intervenție și a anunțat că liberalii vor vota ”împotrivă” proiectul care prevedea ”Aprobarea tarifelor pentru activitățile din cadrul serviciului de salubrizare al Municipiului Brăila”. Cei 7 consilieri PNL nu au fost de acord cu creșterea tarifelor pentru salubrizarea stradală și au spus că sunt nemulțumiți de faptul că nu se colectează selectiv deșeurile reciclabile. Deși primarul a replicat că aceste creșteri de tarife nu se adresează persoanelor fizice, liberalii au susținut că și banii Primăriei sunt tot de la contribuabili, iar Primăria ar trebui să facă mai mult pentru a educa cetățenii să colecteze selectiv pentru a nu mai plăti și alte penalități.

Astfel, tariful pentru colectarea separată, transportul și depozitarea deșeurilor municipale (pentru fracția reziduală) a crescut de la 363,84 lei/tonă la 398,77 lei/tonă și de la 121,28 lei/mc la 132,92 lei/mc.

Proiectul a trecut cu 19 voturi pentru, ale consilierilor PSD și PMP.

Exit mobile version