Alcoolul la volan duce la dosar penal

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.

Marți, 20.10.2020, la ora 20:40, un tânăr de 28 de ani, din comuna Tichilești, în timp ce conducea o mașină pe o stradă din localitatea de domiciliu, la intersecția du DJ 212 nu ar fi respectat semnificația indicatorului STOP și nu i-ar fi acordat prioritate de trecere unui autocar, condus de către un bărbat de 32 de ani, din comuna Gropeni, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a șoferului mașinii, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, iar în cazul tânărului a rezultat faptul că se afla sub influența băuturilor alcoolice, având în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,58 mg/l.

Acestuia i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Tot aseară, la ora 21:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier l-au depistat în trafic pe un alt tânăr, în vârstă de 30 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe Calea Galați, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Pe numele său polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis.

Polițiștii rutieri reamintesc faptul că, de cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!” spun polițiștii brăileni

Exit mobile version