Actualitate

117 navaliști brăileni repatriați din Italia

117 navaliști brăileni repatriați din Italia

O aeronavă Boeing 737-800 a companiei TAROM a efectuat ier din București către Veneția și retur, o cursa umanitară ce a avut ca scop repatrierea angajaților români ai unei companii italiene.

Compania Națională de Transporturi Aeriene a răspuns solicitării Șantierului Naval ”Vard” Brăila de a efectua un zbor care să transporte în Italia angajații italieni blocați de criza coronavirus pe platforma de la Brăila și, totodată, să aducă în țară mai mulți cetățeni români, detașați de la Șantierul din Brăila și care lucrau la sucursalele din Italia ale aceleiași companii.

Aeronava TAROM a decolat de pe aeroportul Otopeni cu 23 de cetățeni italieni, joi 19 martie la ora locală 13:50, și a aterizat la Veneția la ora locală 15:00. Zborul de întoarcere, cu 122 de cetățeni români la bord, a fost programat să plece de la Veneția la ora locală 16:00 și a aterizat la București la ora locală 20:00. Pentru siguranța echipajului și a pasagerilor, un reprezentant al Departamentului pentru Situații de Urgență s-a aflat la bord pentru a efectua instructajul cu privire la măsurile de siguranță și pentru a asigura asistență pe toată durata zborului. Pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID-19, aeronava a trecut prin toate procedurile de dezinfecție înainte și după fiecare segment de zbor, iar echipajul a utilizat echipament special de protecție.

„Ne aflăm într-un moment în care facem apel, mai mult ca oricând, la responsabilitate, atât individuală, cât și corporativă. Inițiativa companiei care deține Șantierul Naval Brăila de a rămâne alături de angajații săi, și de a-i aduce acasă, este pentru noi exemplul solidarității despre care vorbim în aceste zile. Ne-am bucurat să putem contribui la acest demers împreună cu entitățile din cadrul Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Afacerilor Interne și Prefectura Brăila, iar cu sprijinul DSU ne-am asigurat că toți pasagerii, dar și echipajul nostru de zbor, au călătorit în siguranță. Sper ca în cel mai scurt timp să putem reveni la programul normal și să continuăm să fim alături de toți pasagerii Companiei TAROM, așa cum am făcut-o cu succes și până acum.”, a declarat Directorul General TAROM, domnul George Barbu.

La rândul său, prefectul Cătălin Boboc, a mulțumit companiei aeriene și le-a urat bun venit brăilenilor de pe șantierele navale din Italia.

”Statul român nu-și abandonează cetățenii, iar vremurile grele trebuie să nască solidaritate și responsabilitate, nu ură și panică nejustificată!

Cei 117 muncitori detașați pe șantiere navale din Italia au ajuns, joi seara, în România, cu o cursă specială Tarom. Operațiunea de repatriere a fost coordonată de la cel mai înalt nivel, cu implicarea directă a premierului Ludovic Orban și a ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

În această perioadă, am colaborat excelent cu doamna Alina Puia, directorul Șantierului Naval „Vard”, o persoană care, cu o determinare uriașă, a făcut tot ce i-a stat în putință pentru binele propriilor angajați. Este un om deosebit, al cărui efort merită toată aprecierea!” a spus prefectul Cătălin Boboc.

Muncitorii au ajuns de pe aeroport la Brăila, în jurul orei 1.00, escortați de Poliție și Jandarmerie. Cei 117 brăileni vor rămâne, timp de 14 zile, în carantină instituționalizată.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •