Actualitate

11 cazuri noi astăzi la Brăila, dintre care unul al unui angajat de la Direcția de Sănătate Publică

11 cazuri noi astăzi la Brăila, dintre care unul al unui angajat de la Direcția de Sănătate Publică

Până astăzi, 1 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 129.658 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2463 la Brăila. Dintre pacienții confirmați la Brăila, 96 sunt din alte județe.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.086 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În ultimele 24 de ore, la Brăila au fost confirmate 11 cazuri noi, dintre care unul al unui angajat de la Direcția de Sănătate Publică. Astfel, până acum trei angajaţi ai DSP Brăila au fost confirmaţi cu noul tip de coronavirus, potrivit informaţiilor furnizate de directorul DSP Brăila, Vasile Ștefan Gabriel Ciochină.

”Activitatea DSP Brăila va fi restricţionată, documentele vor circula în instituție doar în format electronic în următoarea perioadă. Vom fi nevoiţi să temporizăm anumite activităţi şi anumite evaluări ale unor documente, trebuie să ne descurcăm cu cât personal avem, pentru că ducem lipsă de personal. Vom proceda iar la dezinfecţia totală a sediului instituţiei, aşa cum am procedat şi în primele două cazuri când a fost confirmat virusul în rândul angajaţilor noştri”, a precizat Ciochină. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 509 persoane au fost reconfirmate pozitiv, dintre care 12 pacienți de la Brăila.

Până astăzi, 4.862 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, dintre care 106 pacienți internați la Brăila. În intervalul 30.09.2020 (10:00) – 01.10.2020 (10:00) au fost înregistrate 37 de decese (28 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, niciunul la Brăila.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.617. Dintre acestea, 557 sunt internate la ATI. La Brăila, conform informațiilor furnizate de reprezentanții CJSU, numărul persoanelor internate în spitale era de 164.

Pe teritoriul României, 8.169 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.497 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 22.844 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 2 persoane. La Brăila, astăzi la ora 14.00, erau 303 persoane în carantină la domiciliu și 52 de persoane izolate la domiciliu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •