100 de persoane amendate pentru că nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței

La data de 01 aprilie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum şi a noilor măsuri instituite ca urmare a prelungirii stării de alertă.

Astfel, au fost desfăşurate 17 acțiuni punctuale vizând societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele și târgurile din municipiu și cele din județ, zonele aglomerate și mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 21 de societăți comerciale și au controlat 88 de vehicule, 17 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

Urmare a abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate 146 sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 92.150 de lei.

Totodată, 100 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00 – 05:00, au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 72.150 de lei.

În aceiași zi polițiștii brăileni au depistat, pe raza municipiului Brăila, trei persoane care nu respectau măsura carantinării ce fusese dispusă anterior. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de 3.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020.

Aceste activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

Exit mobile version